Help nu mee!Doneer!

Testimonials

Marcel Dissen

Ik heb van nabij meegemaakt wat voor impact deze reis op de deelnemers heeft gehad. Vrijwel direct na terugkomst zijn de nodige stappen gezet om de spontane plannen die in Senegal geboren werden concreet maar ook doordacht vorm te geven. De taken werden als vanzelfsprekend verdeeld zoals het spreken met andere vergelijkbare stichtingen om kennis op te doen, zorgen voor een betrouwbare coördinator ter plaatse om corruptie te voorkomen, brainstormen over fondsenwerving en het bouwen van een website. Kortom, van alles om meteen goed te kunnen starten met dit goede doel. Er zijn heel wat (nachtelijke) uurtjes in gaan zitten. Maar dit alles met enorme energie, doorzettingsvermogen en gedrevenheid van de hele groep om het te laten slagen. En dat dit gaat lukken daar ben ik van overtuigd!

Marcel Dissen


Aziz Mbengue

Het onderwijssysteem in Senegal kent grote problemen: er zijn niet genoeg scholen of niet genoeg klaslokalen. Kinderen moeten vaak vele kilometers lopen. Ze zitten met z’n drieën gepropt in schoolbankjes voor 2 personen en regelmatig zitten er meer dan 70 kinderen in de klas. De groep splitsen is dan het enige wat rest, waardoor men slechts de helft van de leertijd krijgt. Dit is niet goed voor de kwaliteit van het onderwijs. En in een land waar meer dan de helft jonger is dan 15 jaar is het extra belangrijk dat zij met hoop en kracht gevormd worden voor een betere toekomst van Senegal.


U kunt helpen om deze kinderen een kans te geven. Uw donatie is zeer welkom en komt zeker goed terecht. Ik ken alle mensen achter dit project persoonlijk: de Nederlandse zanggroep heb ik leren kennen als sociaal, hartelijk, verstandig en gedreven. En ook de coördinatie in Senegal is bij Papi en Michiel in zeer goede en betrouwbare handen. Ik weet uit mijn eigen ervaring – ik ben getrouwd met een Nederlandse vrouw - dat de combinatie tussen Nederlanders & Senegalezen kan uitgroeien tot iets moois.

Aziz Mbengue