Help nu mee!Doneer!

Onze doelstelling

 • 1

  MEER KLASLOKALEN: De lokale gemeenschap kan geen extra klaslokalen betalen. Voor ieder extra klaslokaal dat wij erbij bouwen, komt er vanuit de Senegalese overheid gegarandeerd ook een extra leraar of lerares erbij! 

 • 2

  BETER SANITAIR: Met de bouw van voldoende en goede sanitaire voorzieningen op school kunnen we de verspreiding van – soms levensgevaarlijke – ziektes onder kinderen sterk verminderen.

 • 3

  SCHOOLMATERIAAL: Ook gaan we zorgen voor voldoende en adequate schoolmaterialen zoals schriften, schrijfmaterialen, schoolborden, lessenaars en stoelen.

Onze missie

WIJ WILLEN KINDEREN IN SENEGAL KANS GEVEN OP EEN BETERE TOEKOMST! 

Dat begint bij het krijgen van goed onderwijs, reeds op de lagere school. De Stichting Klaslokaal in Senegal maakt dit mogelijk door de bouw van KLASLOKALEN en SANITAIRE VOORZIENINGEN en het beschikbaar stellen van ONDERWIJSMATERIALEN op de lagere school Yene Kelle in het vissersdorpje Yene.

De stichting KLASLOKAAL IN SENEGAL zorgt voor financiële middelen door middel van fondsenwerving bij particulieren, instellingen en het bedrijfsleven en coördineert de (bouw)activiteiten ter plaatse met een locale projectleider. 

Hier werken wij aan...

 • Extra klaslokalen

  In het visserdorpje Yene staat lagere school Yene Kelle, een school met 425 kinderen. Er is onvoldoende capaciteit aan klaslokalen. Daarom zitten de klassen overvol en kunnen de kinderen niet iedere dag naar school. De bouw van extra klaslokalen is hard nodig. 

 • Voldoende onderwijsmaterialen

  Alle schoolmaterialen zijn dringend aan vervanging toe. Of het nu gaat om de lessenaartjes, het schoolbord of de leibordjes. Aan materialen als schriften en pennen heeft men sowieso een tekort, ook op de basisschool Yene Kelle.