Help nu mee!Doneer!

ETEN & DRINKEN in Senegal

Senegal staat bekend om zijn stoofschotels die vaak vergezeld gaan met rijst of couscous. De rijst is vaak extra geraffineerd gekruid en daardoor bijzonder smaakvol.

De rijst is vaak extra geraffineerd gekruid en daardoor bijzonder smaakvol. De rijstgerechten worden vaak overgoten met een vis- of vleessaus. Bekende specialiteiten zijn mafé (met groente en pindakaas), thiemodienne (met vis) en yassa poulet (gemarineerde kip). De meest voorkomende vissoorten zijn zeetong, baars, tonijn en langoesten. Als groenten zien we vooral zoete aardappelen, wortelen, kool, aubergines, tomaten en okra vaak terug.

Per groepje van vijf of zes eet je uit dezelfde schaal. Het is de bedoeling dat je altijd met je rechterhand eet en dat je aan jouw kant van de schaal blijft. Er is steeds iemand per groepje die de groenten en de vis of het vlees verdeelt voor de andere eters.

Maaltijden bestaan uit één gang en een dessert is ongebruikelijk. Fruit daarentegen wordt veel gegeten. Senegalezen zijn ook dol op zeer zoete muntthee en wordt naar oud ritueel klaargemaakt. ’s Ochtends eet men in Senegal stokbrood, tegen 2 uur ’s middags rijst met groente en als men het kan betalen vis. Laat in de avond eet men nogmaals een warme maaltijd die lichter is dan ’s middags.

© Culirama