Help nu mee!Doneer!

Esther van Vonderen

secretaris | marketeer | zangliefhebster

Lees Esther's verhaal 

Deze zangreis naar Senegal was in alle opzichten zeer bijzonder. Maar de meeste indruk maakte op mij toch wel het bezoek aan de school. Zelf ben ik moeder van Lisa (11 jaar) en Rick (9 jaar). Zij zijn gewend aan voldoende ruimte in de lokalen, speelplaats en gymzaal bij de hand, digiborden en computers in de klas, begeleiding voor de kinderen die nét dat beetje extra nodig hebben, verplicht 1024 schooluren per jaar, schoolreisjes en voldoende toiletpapier in de gescheiden toiletten… Hoe schrijnend anders was het hier in Yene.

Mijn eerste gedachte was: “Mijn kinderen zouden erbij moeten zijn om te ervaren hoe bevoorrecht ze zijn”. Voor de kinderen hier in Senegal is het niet vanzelfsprekend om naar school te kunnen. De meesten kunnen slechts om de dag naar school en anderen kunnen gewoonweg niet aangenomen worden vanwege het gebrek aan klaslokalen. Tel daarbij op de erbarmelijke toestand van onderwijsmateriaal en sanitaire voorzieningen.

Ik geloof erin dat kinderen de toekomst zijn. En dat de basis begint bij goede scholing. Of dat nou in Nederland is of in Senegal. Of ze nu Lisa of Rick of Mohammed of Oumou heten. Hier hebben ze het keihard nodig, harder dan ooit. Ik realiseerde me ter plaatse dat ik hier zelf een bijdrage in kan leveren om dat voor elkaar te krijgen. Door te denken en te doen. Door in actie te komen en anderen te motiveren om in actie te komen. Omdat het beter kan. Omdat het beter moet. Samen gaat dat lukken!! Voor de kinderen in Senegal, voor ‘onze’ kinderen op de lagere school Yene Kelle.

Ook Lisa en Rick zien nu van dichtbij dat het er in de wereld anders aan toe gaat. Ik vind het fijn om ze mee te kunnen geven dat je zelf kunt helpen om een verschil in de wereld te maken.