Print deze pagina

BOUWEN ELEKTRISCHE WATERPOMP

18-03-2016

Eind maart gaan we ervoor zorgen dat de waterput van de school een elektrische pomp krijgt. Dit is hard nodig omdat de kinderen het water niet meer met de hand uit de 28 meter diepe waterput omhoog kunnen takelen. Water is echter cruciaal om de latrines door te spoelen en zo ziektes te voorkomen.

Water is essentieel voor een goede hygiëne. Zonder water liggen vervelende en soms levensbedreigende ziektes zoals diarree op de loer. In Senegal is het niet zonder meer logisch dat er altijd schoon water uit de kraan komt. Er zijn regelmatig storingen - soms zelfs dagenlang - in het waternetwerk. Dan wordt koken, wassen en toiletten doorspoelen onmogelijk. De school in Yene heeft op het eigen terrein een waterput staan, waar water opgetakeld kan worden. 

Inmiddels is het echter zo dat het water maar liefst 28 meter onder de grond zit. Dit is te diep en te zwaar om handmatig omhoog te takelen door de kinderen. Vandaar dat er dringend behoefte is aan de bouw en aanleg van een elektrische waterpomp. Samen met de stichting ORAF - die voor ons ook de bouw van het klaslokaal ter plaatse heeft gecoördineerd - hebben we besloten de handen ineen te slaan en gezamenlijk de financiële middelen in te brengen. De voorbereidingen zijn reeds gestart en eind maart vertrekt een aantal leden van ORAF naar Yene om het project concreet te maken. Natuurlijk zullen we weer bouwfoto's plaatsen om de voortgang te laten zien.