Help nu mee!Doneer!

TER PLAATSE

Wij maken dit mogelijk door de coördinatie ter plaatse te laten realiseren door een betrouwbare lokale Senegalese partner om zo ook de zelfredzaamheid van de Senegalezen verder te vergroten.

Het Bruto National Product in Senegal is $14,2 miljard ($2000 per persoon) en men ontvangt $419 mln. aan ontwikkelingshulp. Senegal kent een hoge inflatie van 3,5% tegen 2,5% groei. Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Senegal 33,4% van de bevolking onder de armoedegrens.

De belangrijkste bron van inkomsten is op dit moment de visserij, gevolgd door de teelt van pinda's en de winning van fosfaat. De economie is daarmee sterk afhankelijk van klimaatschommelingen en prijzen op de wereldmarkt. Steeds belangrijker wordt het toerisme. De landbouw lijdt sterk onder het gebrek aan water, de hitte en de voedselarme grond. Vandaar dat slechts ca. 15% van het landoppervlak wordt gebruikt voor de land- en tuinbouw. Ongeveer één derde van het landbouwareaal wordt gebruikt voor de teelt van pinda's. In het noorden van Senegal wordt veel suikerriet verbouwd. In het zuiden betreft het met name fruitteelt. Andere producten die voor de handel verbouwd worden zijn rijst en katoen. Voor de eigen voedselbehoefte wordt cassave, maïs, gierst en rijst verbouwd.

Gevaren voor de Senegalese economie liggen in de bureaucratie, de nog steeds grote Franse invloeden, de vele laaggeschoolden, weinig natuurlijke hulpbronnen, corruptie en een gebrekkig elektriciteitsnet. De nationale munt is de CFA-Frank. 10.000 CFA is ca. 15 euro. Handig rekentrucje: haal de laatste 3 nullen eraf en tel de helft erbij op. Er is schaarste aan kleine biljetten en munten.

© Wikipedia, Landenweb